Snydt af Dronning Dagmar

På min første feriedag tog jeg ud at cykle i området omkring Hinnerup.

Favrskov kommune har lavet et par brochurer med ideer til cykelture rundt i kommunen og det var én af disse jeg tog udgangspunkt i.

Jeg startede med at smide cyklen ind bag i bilen og køre til Hammel, hvor jeg parkerede bilen og så cyklede derfra (ellers kunne jeg godt regne ud at min tur ville blive alt for lang).
Fra Hammel kørte jeg til Foldby og næsten helt til Hinnerup. Her drejede jeg fra og fulgte derefter Linen et langt stykke.
Linen betyder Den Lige Vej og er en af de længste, snorlige skovveje i Danmark. Den blev anlagt i 1863 og blev i mange år brugt til at transportene træ fra skoven til en stor cellulosefabrik, som lå i området.

Foldby Kirke

Foldby Kirke

Da jeg tog hjemmefra havde jeg ikke lige overvejet at en skovsti selvfølgelig ikke er asfalteret, så jeg blev noget overrasket over at det var en rigtig skovsti med hjulspor og engang imellem synes jeg også, at det var noget usikkert for det var store stenstykker jeg skulle køre på. Jeg var helt overrasket over at jeg ikke punkterede på noget tidspunkt (og væltede).

Klapskovegen i Frijsenborgskoven

Klapskovegen i Frijsenborgskoven

Jeg drejede fra Linen ved Klapskovegen – et kæmpestort 300 år gammelt egetræ. Det er et af de ældste træer i hele Frijsenborgskoven og meget imponerende at stå ved siden af.
Herfra kørte jeg nordpå mod Vitten, for her skulle jeg kunne se Dronning Dagmars Kilde.
Jeg havde kigget på billeder af det hjemmefra, fordi den skulle være væk fra vejen på en trampesti, men alligevel kunne jeg ikke finde kilden eller den sten der symboliserede stedet. Total nedtur. Jeg havde planlagt at drikke royalt vand hele turen hjem, da der stod i brochuren at man kunne drikke vand fra kilden.
Da jeg kom hjem fandt jeg ud af at jeg har stået ca. 10m fra stedet, men det var så overgroet med langt græs, at jeg ikke kunne se det 🙁
Jeg fik dog set rådyr i skoven – 3 stk og fik et billede af det ene rådyr – total optur.

Rådyr i Frijsenborgskoven. Det er skyggen lige i midten af billedet, hvis I kigger godt efter.

Rådyr i Frijsenborgskoven. Det er skyggen lige i midten af billedet, hvis I kigger godt efter.

Vitten Kirke

Vitten Kirke

Jeg holdt en pause ved Vitten kirke og fik fyldt vanddunken op igen og så gik turen fra Vitten over Haldum, tilbage til Hinnerup og videre til Foldby og Hammel.

Da jeg på et tidspunkt nåede et skilt der stod Hammel 6km på, var jeg helt færdig. Det var de hårdeste 6km jeg nogensinde har kørt.

Ialt endte hele turen med at være på 37,5km ifølge Google Maps. Det er det længste jeg nogensinde har cyklet på én dag og jeg var glad og træt da jeg endelig nåede hjem igen.

1 comment to Snydt af Dronning Dagmar

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>